Cum poți fi localizat de cei de la 112?

În acest articol:

Din păcate nici una din metodele pe care 112 le utilizează momentan pentru localizare nu poate să-ți garanteze localizarea în orice situație. Hai să vedem care sunt acestea și cum funcționează.

Există 4 metode de localizare implementate în țara noastră (cele mai noi din martie 2020):

  1. Localizare Cell ID/ Sector ID: pe baza antenelor care preiau semnalul telefonului tău se generează o arie sub forma unui cerc sau o porțiune (sector) de cerc. O zonă cu o densitate mai mică de antene, va da o localizare mai imprecisă, aria cercului putând avea zeci de kilometri.
  2. Tehnologia AML (Advanced Mobile Location) cu o precizie de localizare de 9 metri DAR: ai nevoie de conexiune Date Mobile și/sau  accesul la rețeaua operatorului tău de telefonie și o baterie de peste 10% (de asta e bine să ai telefonul mereu încărcat). Ce e foarte important de reținut, AML nu funcționează în afara ariei de acoperire a rețelei proprii (dacă ești pe rețeaua X și zona e acoperită de Y). România este una din puținele țări care a implementat acest tip de tehnologie care este una dintre cele mai avansate în acest moment.
  3. Geolocation 112 – Primești SMS cu un link de la 112 și odată intrat pe el, au locația ta exactă. Din nou, ai nevoie de conexiune la internet. 
  4. Aplicația ”Apel 112” care odată instalată poate citi coordonatele pe baza GPS-ului telefonului tău pe care le poți transmite verbal operatorului, cu o precizie de 10m, asta chiar și în lipsa conectării la internet.

Recomandarea noastră este să ai aplicația ”Apel 112”, pentru orice eventualitate. Pe măsură ce operatorii de telefonie își vor crește raza de acoperire, tehnologia de tip AML va putea fi folosită în tot mai multe situații (pe munte sau zone care momentan sunt slab acoperite). 

În acest articol:

E-BOOK GRATUIT

Cum intervenim în situațiile critice?

Învață tehnicile elementare de prim ajutor descărcând acest e-book gratuit.

Alătură-te comunității și primești cartea instant în format digital pe e-mail:

Ai aflat ceva nou citind acest articol?
Distribuie-l și prietenilor tăi.

Învață tehnicile elementare de prim ajutor descărcând acest e-book gratuit.

Alătură-te comunității și primești cartea instant pe e-mail: