Despre noi

Haide să facem cunoștință. Noi suntem Academia de Prim Ajutor. 

Am început ca doi medici de terapie intensivă, făceam gărzi și ne confruntam cu situații limită, atât în spital, cât și pe ambulanţă. În fiecare zi, am văzut cum minutele, secundele chiar, pot face diferenţa între viaţă și moarte. Ne-am dat seama că fără intervenţia promptă și corectă a martorilor, mulţi pacienţi dezvoltă complicaţii grave sau chiar mor, fără să le mai putem face nimic.

Am simţit că avem o datorie morală de a împărtăși cunoștinţele noastre și de a ajuta oamenii să înţeleagă importanţa intervenţiei prompte și corecte în caz de urgenţă. Așa am început să predăm primele cursuri de prim ajutor.

Am început în Cluj, în orașul nostru natal, și deși am pornit cu pași mici, am fost surprinși de dorinţa oamenilor de a învăţa și de a se pregăti pentru a face faţă situaţiilor critice.

Cu timpul, am reușit să formăm o echipă de profesioniști din domeniul de urgenţă, răspândită în toate orașele mari din România. Colegi de-ai noștri cu experienţă în terapie intensivă, medicină de urgenţă și paramedici, care vin în faţa oamenilor și le prezintă aceste măsuri, din experienţă practică, reală, născută din situaţii trăite în cariera lor: De la cele mai grave cazuri pe care le întâmpină aproape zilnic în gărzi, până la cazuri comune neaminenţătoare de viaţă.

Împreună, am dezvoltat programe de instruire riguroase, care au fost adaptate nevoilor specifice ale fiecăruia, în conformitate cu reglementările legale naţionale și europene.

Astăzi, Academia de Prim Ajutor este o organizaţie dedicată învăţării și promovării abilităţilor de prim ajutor în România. Misiunea noastră este de a ajuta oamenii să dobândească cunoștinţele și abilităţile necesare pentru a salva vieţi în situaţii de urgenţă. Ne-am propus ca fiecare român să cunoască primul ajutor, pentru că suntem convinși că acesta poate face diferența dintre viaţă și moarte.

Nu o să ne oprim până când fiecare român va ști primul ajutor. Suntem dedicaţi acestei misiuni și suntem recunoscători că putem contribui la creșterea nivelului de pregătire în caz de urgenţă în comunitatea noastră.

MISIUNE

Dintre români, 
doar 20% 
toți 
cunosc primul ajutor.

Misiunea noastră este să oferim instruire de prim ajutor de înaltă calitate, accesibilă și adaptată la nevoile fiecărui individ sau comunităţi prin cursurile noaste.

Ne angajăm să contribuim semnificativ la creșterea procentului de populaţie din România care cunoaște tehnicile de prim ajutor.

În cadrul cursurilor noastre, creăm un mediu de învăţare practic, interactiv și susţinător, în care cursanţii noștri dobândesc încredere și competenţe pentru a acţiona în mod eficient în momentele critice.

VALORI

Profesionalism.
Responsabilitate.
Experiență.
Educație.
Inovație.

VIZIUNE

Împreună, mai uniți.

Inspirăm o cultură a solidarităţii și a pregătirii în rândul oamenilor, un sentiment de apropiere și grijă faţă de cei din jur, astfel încât să construim împreună un viitor mai sigur și mai protejat.

Mesajul nostru este simplu și clar: Primul ajutor salvează vieți. Pentru ca asta să fie posibil, e necesar să cunoaștem cu toții tehnicile de prim ajutor. 

Oameni pasionați: medici, paramedici și studenți la medicină formează echipa Academiei de Prim Ajutor.

Dar, adevărul este că prin fiecare serie de participanți instruiți, ne extindem echipa. Curs după curs, până când din cei 8/10 români care nu știu să acorde primul ajutor, nu mai rămâne niciunul. 

Împreună, reușim!

Învață tehnicile elementare de prim ajutor descărcând acest e-book gratuit.

Alătură-te comunității și primești cartea instant pe e-mail: