Alătură-te comunității noastre
Când poți să oprești o resuscitare?
Autor: Nițu Raluca-Nicoleta
11 mar. 2023
A abandona o resucitare nu este ușor.
Există totuși câteva situații în care putem să oprim compresiunile toracice efectuate unei victime în stop cardio-respirator:
1. Victima dă semne că își revine (caz în care trebuie să ne asigurăm că respiră) - situația cea mai fericită din toate punctele de vedere.
2. Echipajul de pe ambulanță ajunge la caz și poate prelua resuscitarea.
3. Salvatorul este singur și se epuizează - o resuscitare este mult mai obositoare decât ne imaginăm majoritatea dintre noi. Recomandarea este ca, atunci când există mai mulți martori, un salvator să nu efectueze compresiuni mai mult de 2 minute, pentru că, din cauza efortului solicitant, calitatea și eficiența acestora scad.
Nu în ultimul rând:
- SIGURANȚA SALVATORULUI - atunci când siguranța celui care intervine este pusă în pericol, acordarea primului ajutor se va face doar după asigurarea zonei.
!! Pericolele pot fi atât vizibile cât și ascunse - cabluri de curent prinse sub victimă, scurgeri de gaze toxice inodore, pericol de explozie sau alunecare de teren etc.
Academia de Prim Ajutor
Salvăm vieți împreună
Tags:
prim
ajutor
curs
salveaza
viata
masaj
cardiac
academia
sos
salvam
112
urgenta
upu
smurd
academiadeprimajutor
infarct
durere toracica
primajutor
medic
salvator
romania
schimbare
tânăr
ambulanta
saj
urgeta
tratament
Mit
Adevar
siguranta
stop cardiorespirator
adrenalina
inconstient
defibrilator

Mai multe articole

Image of the article
Dispozitivele anti-înec . Eficiente sau nu?
28 sept. 2023
inEducațional
Nițu Raluca-Nicoleta
Dispozitivul din imagine este intens promovat pe grupurile de părinți de pe Facebook și WhatsApp. Mulți ne-ați cerut părerea în ceea privește siguranța și eficiența acestuia, în special în cazul copiilor. Iată 10 informații utile:
Citește tot
Image of the article
Embolie gazoasă din cauza perfuziei?
19 sept. 2023
inEducațional
Nițu Raluca-Nicoleta
De multe ori vedem cum pacienții care au atașată o perfuzie devin tot mai anxioși pe măsură ce aceasta ajunge la final, din cauza fricii că, dacă asistenta nu vine la timp pentru a o deconecta, aerul o să le intre în venă și vor face embolie gazoasă. Este această teamă justificată?
Citește tot
Vezi toate