Alătură-te comunității noastre
Curs de prim ajutor în Iasi
Autor: Bianca-Elena State
03 oct. 2023

Venim în orașul tău!

De ce să faci un curs de prim ajutor în Iasi?

      Hai să reflectăm asupra acestor situații critice:

1. Ești la food court în Iulius Mall și prietenul tău se îneacă cu mâncare. Este agitat și speriat, nu mai poate respira.

2. Ești într-o drumeție pe dealurile din apropierea orașului, copilul tău se accidentează grav și sunteți departe de asistența medicală.

3. Asiști la un accident auto grav pe Bucium, te afli printre primii martori ajunși la locul accidentului.

     TU ce ai face în aceste situații ?

Credem adesea că doar personalul medical se ocupă de oameni aflați în suferință. În afara spitalului și a echipamentului specializat însă, un medic poate face la fel de mult bine cât poți face și TU, cu o instruire adecvată. Cu toții urmăm aceiași pași, bine definiți, pe care îi poți deprinde și exersa.

Cel mai bun exemplu este stopul cardio-respirator, în care recunoașterea lui și inițierea masajului cardiac de către martori dublează șansele de supraviețuire. Dar ce spui despre înecul cu mâncare? Este impresionant cât de ușor poți ajuta persoana să elimine corpul străin prin niște tehnici de bază, dar cu adevărat vitale.

Deseori, simplul apel la 112 nu este suficient.

Timpul mediu de venire a ambulanței, la nivel european, este de 7 minute. Acele minute sunt în mâinile martorilor și pot face cu adevărat diferența dintre viață și moarte.

curs prim ajutor iasi situatie grava

Este timpul să înveți și să fii instruit!

Primul pas este acela de a conștientiza diferența pe care o poți face în comunitate prin cunoașterea primului ajutor. Deoarece ești aici, suntem convinși că ai facut acest pas. Acum totul devine ușor, ești doar la câteva ore de pregătire distanță de a deveni un salvator.  Cât din timpul tău merită o viață ?

🗣️ Dragă locuitorule din Iași,

Cursurile noastre de Prim Ajutor sunt acum disponibile și în orașul tău. Îți urăm de pe acum bun venit în comunitatea celor care consideră esențial acordarea Primului Ajutor!

Dacă am reușit să te punem pe gânduri cu situațiile de mai sus, dacă ai o idee legată de cum ai putea interveni, dar nu te simți stăpân pe informație, aceste cursuri sunt pentru tine.

          Noi, echipa Academiei de Prim Ajutor, am dezvoltat cursul de Prim Ajutor Esențial, potrivit pentru persoanele de toate vârstele și toate nivelele de pregătire. În cadrul a trei module, vei dobândi cunoștințe variate; de la Suportul Vital de Bază (abecedarul primului ajutor), la oprirea sângerării și gestionarea unei fracturi, până la cum poți interveni în situații medicale diverse, precum infarctul, convulsiile, șocul anafilactic și multe altele.

         Dacă activezi în domeniul medical, îți punem la dispoziție cursul Primul Ajutor Avansat. În cadrul acestuia, te învățăm protocoale și manopere specializate, într-un format cât mai simplu și clar, axat pe partea practică. O parte din temele parcurse sunt Suportul Vital Avansat, abordarea căii aeriene, ventilația și oxigenoterapia, evaluarea pacientului în urgență.

          Dacă ești părinte, dar nu numai, am inițiat cursul de Prim Ajutor Pediatric specializat, care oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a interveni în situații de urgență care-l pot implica pe copilul vostru.

Apasă aici pentru structura detaliată a cursurilor.

De ce să alegi un Curs de Prim Ajutor în Iasi?

curs prim ajutor iasi

 

🧑‍💼Instructori experimentați:

Vei fi ghidat de profesioniști cu experiență în domeniul medical, care plusează teoria cu exemple valoroase din practica de zi cu zi. În plus, suntem o echipă dinamică, formată din medici si paramedici tineri și pasionați, alături de care experiența învățării va fi una ușoară, plăcută, într-o atmosferă prietenoasă. 

📄Certificare recunoscută:

Cursurile de prim ajutor organizate de noi sunt printre puținele din România înregistrate în  registrul național AJPIS. Potrivit legislației din România, cursurile de prim ajutor nu intră în categoria cursurilor de specialitate acreditate de ANC, cu diplomă în format standard. Cu alte cuvinte, în toată această incertitudine legislativă, oferim varianta corectă.

👥Instruire personalizată:

Cursurile de prim ajutor sunt destinate atât persoanelor fizice, cât și companiilor și angajaților, care doresc să asigure un mediu de lucru sigur și să îndeplinească cerințele legale privind siguranța și sănătatea la locul de muncă.

Apasă aici pentru a-ți asigura locul.

 

Academia de Prim Ajutor
Salvăm vieți împreună

Tags:
prim ajutor
curs prim ajutor iasi
curs prim ajutor

Mai multe articole

Image of the article
Numerele de telefon pe care orice părinte trebuie să le aibă salvate.
10 oct. 2023
inEducațional
Nițu Raluca-Nicoleta
Să ai copii nu este ușor. Să ai copii bolnavi, cu atât mai puțin. De aceea, în ajutorul părinților au fost înființate centre de telemedicină care funcționează în mod gratuit, non-stop.
Citește tot
Image of the article
Copilul meu e bolnav. Ce mă fac?
03 oct. 2023
inEducațional
Nițu Raluca-Nicoleta
Probabil că nu există părinte care să nu fi trecut prin cel puțin un început de an școlar care a venit la pachet cu un episod de răceală sau gripă pentru copil. Dar ce este de făcut în astfel de situații? Putem trimite copilul în colectivitate sau suntem nevoiți să îl ținem acasă ori de câte ori prezintă simptome? Iată sfaturile colegei noastre, Dr. Irina Bulată-Pop, medic specialist pediatru:
Citește tot
Vezi toate