Alătură-te comunității noastre
Teste GRATUITE pentru COVID - 19
Autor: Dr. Amalia Boer
27 ian. 2022

Peste 3800 de medici de familie au încheiat contract cu casele de asigurări de sănătate pentru ca oricine să se poată testa GRATUIT, chiar dacă nu sunt înscriși la un medic de familie sau nu au asigurare de sănătate.

Care este procedura:

- Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale;

- Validarea și decontarea de către casele de asigurări de sănătate a activității de testare se realizează pentru fiecare persoană care a fost raportată și pentru care medicul de familie nua perceput sume suplimentare;

Cine este eligibil pentru testare?

Persoanele eligibile pentru testare sunt persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sau persoanele care au luat contact cu o persoana pozitivă.

În cazul unei infectări pot să apară următoarele simptome:

- Tuse💨

- Febră🤒

- Scurtarea respirației

- Dispariția bruscă a gustului sau mirosului

- Simptome și semne adiționale mai puțin specifice pot include dureri de cap, frisoane, dureri musculare, astenie, vărsături și/sau diaree.

Se poate repeta testarea?

Da, cu condiția să treacă minim 48h între testări.⏱️


Lista cabinetelor medicale primare care au încheiat un contract cu casa de asigurări de sănătate se găsește pe pagina web a Ministerului Sănătății:

http://www.ms.ro/situatie-cabinete-medici-de-familie-testare-rapida


Salvăm vieți împreună!

Tags:

Mai multe articole

Image of the article
Expresii din domeniul medical folosite greșit
07 iun. 2023
inEducațional
Nițu Raluca-Nicoleta
În practica noastră de zi cu zi întâlnim adesea expresii și cuvinte din domeniul medical ce sunt folosite greșit de către pacienții noștri. De aceea, am decis să le reunim pe cele mai des întâlnite și să le explicăm și corectăm.
Citește tot
Image of the article
Mituri comune în prim ajutor. 5 idei greșite demontate
05 iun. 2023
inEducațional
Bianca-Elena State
Defibrilatorul e greu de folosit? Poți să-ți inghiti limba? Punem gheață pe o arsură? Există o serie de mituri și concepții greșite în ceea ce privește acordarea primului ajutor. Ca să ajutăm cu adevărat într-o situație de urgență, este important să avem informații corecte și să ne bazăm pe ghidurile și practicile recomandate de organizațiile medicale și de prim ajutor.
Citește tot
Vezi toate