Teste GRATUITE pentru COVID - 19
Autor: Dr. Amalia Boer
Jan 27, 2022

Peste 3800 de medici de familie au încheiat contract cu casele de asigurări de sănătate pentru ca oricine să se poată testa GRATUIT, chiar dacă nu sunt înscriși la un medic de familie sau nu au asigurare de sănătate.

Care este procedura:

- Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale;

- Validarea și decontarea de către casele de asigurări de sănătate a activității de testare se realizează pentru fiecare persoană care a fost raportată și pentru care medicul de familie nua perceput sume suplimentare;

Cine este eligibil pentru testare?

Persoanele eligibile pentru testare sunt persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sau persoanele care au luat contact cu o persoana pozitivă.

În cazul unei infectări pot să apară următoarele simptome:

- Tuse💨

- Febră🤒

- Scurtarea respirației

- Dispariția bruscă a gustului sau mirosului

- Simptome și semne adiționale mai puțin specifice pot include dureri de cap, frisoane, dureri musculare, astenie, vărsături și/sau diaree.

Se poate repeta testarea?

Da, cu condiția să treacă minim 48h între testări.⏱️


Lista cabinetelor medicale primare care au încheiat un contract cu casa de asigurări de sănătate se găsește pe pagina web a Ministerului Sănătății:

http://www.ms.ro/situatie-cabinete-medici-de-familie-testare-rapida


Salvăm vieți împreună!

Tags:

Mai multe articole

Image of the article
Trebuie să merg la UPU daca m-a mușcat o căpușă? | Academia de Prim Ajutor
May 08, 2022
inEducațional
Nițu Raluca-Nicoleta
A venit soarele, vremea frumoasa si lumea iese la iarba-verde. Cea mai comuna prezentare in aceasta perioada este muscatura de capusa, pe care o poti scoate chiar tu, daca urmaresti cativa pasi simpli. Si nu uita de antibiotic. De la medicul de familie, evident.
Citește tot
Image of the article
Este periculos garoul pentru a opri o sangerare? | Academia de Prim Ajutor
May 06, 2022
inEducațional
Dr. Paul Oarga
Ești în parc și prietenul tău tocmai s-a tăiat foarte adânc la picior intr-o sticlă spartă ce era pe jos. Deja curge mult sânge, cineva a sunat la 112, însă e nevoie să faci ceva până ajung ajutoare...
Citește tot
Vezi toate