Alătură-te comunității noastre
Cel mai nou concept de cursuri de prim ajutor 2021 | Academia de Prim Ajutor
Autor: Dr. Paul Oarga
29 mar. 2021

Academia de Prim Ajutor s-a născut din dorința de a trăi într-o lume în care ne simțim în siguranță, o lume în care știi că în fața unei situații neprevăzute ai lângă tine oameni cu un minim de pregătire care știu să reacționeze, frica fiind rapid înlocuită de acțiune, acțiune făcută în cunoștință de cauză.

Prevenția nu a fost niciodată punctul nostru forte, al românilor, deși efortul de a preveni un incident sau o afecțiune este infim în comparație cu cel de a le rezolva. La fel și costurile.

Cunoștințele medicale de bază împreună cu primul ajutor fac parte din minimul necesar pe care o persoană trebuie să-l cunoască pentru a-și îmbunătăți substanțial existența. Noi îl vedem ca spălatul pe dinți, o necesitate. Vrem ca lumea din jurul nostru să înțeleagă importanța acestui lucru pentru binele fiecăruia dintre noi. Ne dorim o apropiere față de comunitatea în care trăim, să aducem aceste cunoștințe care cu greu pot fi numite ”medicale” mai aproape de oameni, acesta fiind modul nostru de oferi ceva înapoi, de ajuta societatea în mod indirect. 

Suntem tineri, pasionați de medicină, de viață, cu o experiență în spate în medicina de urgență, în prim-ajutor și predat. Povestea noastră a început la SMURD Cluj în timpul voluntariatului din facultate. Toți am fost, unii încă suntem, paramedici voluntari pe ambulanțele de terapie intensivă mobilă, ”alea care merg la cazurile cele mai grave”. Știm ce înseamnă să acționezi atunci când situația o cere. Mulți dintre noi avem sute de cazuri la activ și am văzut ce ușor se moare atunci când martorii de la fața locului nu fac altceva decât să se agite. Din păcate, oamenii ”mor cu zile” și dacă moartea nu este una instantanee, ultimul lucru pe care victimele îl văd este un grup de oameni agitați, speriați care n-au nici cea mai vagă idee de cum să acționeze.


Tags:

Mai multe articole

Image of the article
Numerele de telefon pe care orice părinte trebuie să le aibă salvate.
10 oct. 2023
inEducațional
Nițu Raluca-Nicoleta
Să ai copii nu este ușor. Să ai copii bolnavi, cu atât mai puțin. De aceea, în ajutorul părinților au fost înființate centre de telemedicină care funcționează în mod gratuit, non-stop.
Citește tot
Image of the article
Copilul meu e bolnav. Ce mă fac?
03 oct. 2023
inEducațional
Nițu Raluca-Nicoleta
Probabil că nu există părinte care să nu fi trecut prin cel puțin un început de an școlar care a venit la pachet cu un episod de răceală sau gripă pentru copil. Dar ce este de făcut în astfel de situații? Putem trimite copilul în colectivitate sau suntem nevoiți să îl ținem acasă ori de câte ori prezintă simptome? Iată sfaturile colegei noastre, Dr. Irina Bulată-Pop, medic specialist pediatru:
Citește tot
Vezi toate