Harta defibrilatoarelor din România. HelpMe App

În acest articol:

Construim o aplicație care să îți spună pașii esențiali de urmat într-o urgență medicală și care să ne furnizeze locația celui mai apropiat defibrilator din toată România. 

Într-un stop cardio respirator (SCR) intervenția rapidă, înainte de sosirea medicilor, face diferența între viață și moarte. Cu fiecare minut care trece fără să faci nimic, șansa de supraviețuire a victimei scade. 

Ce reprezintă defibrilatorul?

Defibrilatorul este un aparat care furnizează șoc electric inimii în cazul unui stop-cardiorespirator. Defibrilatoarele sunt manuale și pot fi folosite doar de personalul instruit sau automate ( DEA – Defibrilator Automatic Extern), care pot fi folosite de oricine. Prin comenzile verbale pe care le oferă, defibrilatorul ne ajută realizăm o resuscitare corectă și sigură.

Cum recunoaștem un defibrilator?

Pentru a putea fi găsite și recunoscute cu ușurință, s-a stabilit acest simbol internațional: o inimă cu un fulger în mijloc.

De ce facem asta?

– după instalarea SCR, dacă nu inițiem resuscitarea, după 5-6 minute creierul suferă leziuni ireversibile (victima rareori supraviețuiește dacă nu facem ceva înainte să vină ajutor);

– 50% din victimele unui SCR nu au avut simptome înainte de episod (poți fi chiar tu);

– pentru victima unui SCR defibrilată în primele minute șansele de supraviețuire sunt de 90%, comparat cu 2-3% pentru cei care nu primesc îngrijiri rapid;

– fiecare minut care trece fără defibrilare scade șansa de supraviețuire cu 7-10%. Timpul mediu de sosire al ambulanței în Europa este de 8 minute. 

– în cazul stopului cardio-respirator, șocul electric trebuie livrat în primele 5 minute. O poți face chiar tu dacă ai făcut un curs de prim ajutor.

Reuscitarea și defibrilatoarele salvează vieți! Dar unde le găsești? 

Participă și tu și ajută-ne să găsim toate defibrilatoarele din România!

https://academiadeprimajutor.ro/help-me

Academia de Prim Ajutor

Salvăm vieți împreună

În acest articol:

E-BOOK GRATUIT

Cum intervenim în situațiile critice?

Învață tehnicile elementare de prim ajutor descărcând acest e-book gratuit.

Alătură-te comunității și primești cartea instant în format digital pe e-mail:

Ai aflat ceva nou citind acest articol?
Distribuie-l și prietenilor tăi.

Învață tehnicile elementare de prim ajutor descărcând acest e-book gratuit.

Alătură-te comunității și primești cartea instant pe e-mail: