Harta defibrilatoarelor din România. HelpMe App

În acest articol:

Construim o aplicație care să îți spună pașii esențiali de urmat într-o urgență medicală și care să ne furnizeze locația celui mai apropiat defibrilator din toată România. 

Într-un stop cardio respirator (SCR) intervenția rapidă, înainte de sosirea medicilor, face diferența între viață și moarte. Cu fiecare minut care trece fără să faci nimic, șansa de supraviețuire a victimei scade. 

Ce reprezintă defibrilatorul?

Defibrilatorul este un aparat care furnizează șoc electric inimii în cazul unui stop-cardiorespirator. Defibrilatoarele sunt manuale și pot fi folosite doar de personalul instruit sau automate ( DEA – Defibrilator Automatic Extern), care pot fi folosite de oricine. Prin comenzile verbale pe care le oferă, defibrilatorul ne ajută realizăm o resuscitare corectă și sigură.

Cum recunoaștem un defibrilator?

Pentru a putea fi găsite și recunoscute cu ușurință, s-a stabilit acest simbol internațional: o inimă cu un fulger în mijloc.

De ce facem asta?

– după instalarea SCR, dacă nu inițiem resuscitarea, după 5-6 minute creierul suferă leziuni ireversibile (victima rareori supraviețuiește dacă nu facem ceva înainte să vină ajutor);

– 50% din victimele unui SCR nu au avut simptome înainte de episod (poți fi chiar tu);

– pentru victima unui SCR defibrilată în primele minute șansele de supraviețuire sunt de 90%, comparat cu 2-3% pentru cei care nu primesc îngrijiri rapid;

– fiecare minut care trece fără defibrilare scade șansa de supraviețuire cu 7-10%. Timpul mediu de sosire al ambulanței în Europa este de 8 minute. 

– în cazul stopului cardio-respirator, șocul electric trebuie livrat în primele 5 minute. O poți face chiar tu dacă ai făcut un curs de prim ajutor.

Reuscitarea și defibrilatoarele salvează vieți! Dar unde le găsești? 

Participă și tu și ajută-ne să găsim toate defibrilatoarele din România!

https://academiadeprimajutor.ro/help-me

Academia de Prim Ajutor

Salvăm vieți împreună

ATENȚIE!
Informațiile de pe pagina noastră reprezintă un rezumat limitat al modului de intervenție în anumite situații, diagnosticării anumitor patologii, tratamentului și/sau informațiilor despre medicamente. Nu sunt menite să fie exhaustive și nu ar trebui utilizate ca un instrument de diagnosticare și tratament, ele având un scop pur informativ. NU includ toate informațiile despre afecțiuni, tratamente, medicamente, efecte secundare sau riscuri care pot fi aplicabile unui pacient specific. Nu sunt destinate să constituie sfaturi medicale sau să înlocuiască sfaturile, diagnosticul sau tratamentul oferite de un furnizor de servicii medicale în baza examinării și evaluării circumstanțelor specifice și unice ale pacientului. Orice acțiune ca urmare a informațiilor citite pe această pagină se face pe răspunderea completă și proprie a celui în cauză. Pacienții trebuie să discute cu un furnizor de servicii medicale pentru informații complete despre sănătatea lor, întrebări medicale și opțiuni de tratament, inclusiv riscurile sau beneficiile utilizării medicamentelor. Aceste informații nu susțin niciun tratament sau medicament ca fiind sigur, eficient sau aprobat pentru tratamentul unui pacient specific. Academia de Prim Ajutor și afiliații săi declină orice garanție sau responsabilitate legată de aceste informații sau utilizarea lor. Utilizarea acestor informații este reglementată de Termenii de utilizare, disponibili aici.

În acest articol:

E-BOOK GRATUIT

Cum intervenim în situațiile critice?

Învață tehnicile elementare de prim ajutor descărcând acest e-book gratuit.

Alătură-te comunității și primești cartea instant în format digital pe e-mail:

Ai aflat ceva nou citind acest articol?
Distribuie-l și prietenilor tăi.

Îți recomandăm și următoarele articole

Urgențele diabetice reprezintă situații critice care necesită intervenție imediată pentru a evita complicațiile severe. Cunoașterea...

Învață tehnicile elementare de prim ajutor descărcând acest e-book gratuit.

Alătură-te comunității și primești cartea instant pe e-mail: